Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη: Είμαστε όλοι μαζί!!!!!!!!!!!!!!!!



Η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Μπαλτζάκη, μίλησε στο Νυχτερινό Σχολά δίνοντας μια εικόνα για το πώς βλέπουν καθηγητές και διοίκηση τον Ευκλείδη και ποιοι είναι οι στόχοι του σχολείου.




Γιατί να επιλέξει ένας μαθητής το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ ;
Το σχολείο έχει να προσφέρει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη είναι η εκπαιδευτική εμπειρία. Το σχολείο έχει πολύ καλούς καθηγητές, έμπειρου ς, και δημιουργικούς. Επιπλέον το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά την εισαγωγή των μαθητών του νυχτερινού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βοηθά ώστε το σχολείο να έχει πάντα μεγάλες επιτυχίες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία είναι η δυνατότητα ένταξης σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος του σχολείου είναι να προσπαθούμε ο ένας για τον άλλο και να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι το να έχουμε λόγο σαν σχολείο και να μπορούμε να συνεισφέρουμε ένα λιθαράκι σε μια καλύτερη κοινωνία .

Πως υποδέχεστε τους καθηγητές που έρχονται για πρώτη φορά στο σχολείο μας ;
Όταν έρχεται ένας καινούριος καθηγητής συνήθως έρχεται με δυσαρέσκεια γιατί είναι λογικό να έχει προσαρμόσει τις οικογενειακές του υποχρεώσεις με βάση την πρωινή απασχόληση του. Εμείς λοιπόν, ως διοίκηση,  κατά την προσέλευση νέων εκπαιδευτικών τους καλωσορίζουμε  με μια ανοιχτή αγκαλιά και προσπαθούμε να τους υποδεχτούμε κάνοντας την καθημερινή τους εργασιακή ζωή όσο το δυνατόν πιο εύκολη, δίνοντας ότι χρειάζονται για να ασκήσουν το λειτούργημα τους και έχοντας τις πόρτες μας ανοιχτές στις προτάσεις τους.
Το κατόρθωμα γίνεται μέσα στην τάξη, διότι οι μαθητές για κάθε τι που κάνει ο εκπαιδευτικός πάντα βρίσκουν ένα τρόπο να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Έτσι έρχονται και μας λένε χαρακτηριστικά : Είμαι ενθουσιασμένος-η , τι μαθητές είναι αυτοί ! Πως σου λένε ευχαριστώ! Πως εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους!

Τι αλλαγές να περιμένουν καθηγητές και μαθητές από την διοίκηση ;
Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν αίθουσες για κάθε μάθημα και να εφοδιαστούν με εξοπλισμό και εποπτικά μέσα διδασκαλίας αντίστοιχα. Έτσι δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος διδασκαλίας και παράλληλα καθηγητές και μαθητές θα απολαμβάνουν το μάθημα. Επίσης η σκέψη του Υπουργείου είναι να μας
εφοδιάσει διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες και αν γίνει αυτό η επανάσταση θα είναι τεράστια.
Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι άμεσα θα διαμορφωθούν 2 αίθουσες του σχολείου που θα εξυπηρετούν ανάγκες προβολών για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία καθηγητών και μαθητών να κουβαλούν τα δικά τους μέσα, καθημερινά.

Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε σε όλους μας , εν όψει Πάσχα ;
Είμαστε όλοι μαζί !!! Το εσπερινό έχει μια ταυτότητα, τους ανθρώπους . Τον Γιάννη, την Μαρία , τον Κώστα …δεν υπάρχει το εμείς και εσείς… είμαστε όλοι μαζί !
Καλό Πάσχα σε όλους!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου