Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η Ζωγραφική

   Η ζωγραφική είναι μια απo τις σπουδαιότερες τέχνες και μέσα στα χρόνια έχει αναδειχθεί και χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους . Για να πεις κάποιον ζωγράφο αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει ταλέντο νομίζουν πολλοί και σίγουρα παίζει ρόλο.. αλλά όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν απλά κάποιοι θέλουν λιγότερη εξάσκηση από άλλους. Αν βάλεις ένα παιδί και έναν ενήλικα να ζωγραφίσουν κατά πάσα πιθανότητα το παιδί θα έχει κάνει κάτι καλύτερο όχι επειδή έχει ταλέντο αλλά επειδή έχει ελεύθερη

φαντασία και δεν περιορίζεται......

             Ένας ζωγράφος είναι σαν ποιητής όπως ο ποιητής μέσα από τα γραπτά του θα σε μεταφέρει σε μια κατάσταση θα σου δημιουργήσει συναισθήματα έτσι και ένας ζωγράφος με τον καμβά του και το πινέλο του μπορεί να κάνει το ίδιο .π.χ. Η Γκέρνικα ή Γκουέρνικα του Πάμπλο Πικάσο περιγράφει τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, την βιαιότητα και την απόγνωση που ζούσαν τότε οι άνθρωποι.

  Ένας ζωγράφος μπορεί να « δουλέψει» με διάφορα υλικά όπως μολύβι, κάρβουνο, τέμπερα και άλλα πολλά και πάνω σε χαρτί, ύφασμα, ξύλο καμβά ή μουσαμά και όπου βρει χώρο. Άρα ζωγραφική είναι ένας τρόπος έκφρασης, ένας τρόπος επικοινωνίας που θέλοντας και μη λίγο πολύ χρησιμοποιούμε όλοι. πχ ένας μαθητής αν το μάθημα του φαίνεται βαρετό θα αρχίσει να μουτζουρώνει ή να κάνει σχεδιάκια στο τετράδιο ή στο βιβλίο του ή ακόμα και στο θρανίο του. Είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας εδώ και πολλά χρόνια και μια τέχνη που δεν θα σβήσει ποτέ απλά θα αναβαθμίζεται..

                                       Γεωργιάδου Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου