Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Εμείς και το Περιβάλλον

Οι ραγδαίες εξελίξεις που γνώρισε ο σύγχρονος κόσμος στο τομέα της Τεχνολογίας και της Επιστήμης είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του ανθρώπου από το φυσικό του περιβάλλον. Η απόσταση αυτή, δημιούργησε χάσμα στη μεταξύ τους σχέση. Ο άνθρωπος κήρυξε το περιβάλλον ως
ένα εχθρό, ο οποίος έπρεπε να καταχτηθεί και να τον κυριαρχήσει. Έπειτα στόχευε στην όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση της, με την παραγωγή και εκμαίευση όλο και περισσοτέρων αγαθών από αυτά που του είναι πραγματικά απαραίτητα για την διαβίωση του. Αυτό είχε ως συνέπεια την καταπόνηση και σταδιακά την καταστροφή του περιβάλλοντος, η οποία επιφέρει αλυσιδωτά και σταδιακά τον αφανισμό κάθε ζωντανού οργανισμού, ασφαλώς και του ανθρώπινου γένους.
Για τον λόγο αυτό η κοινωνία πρέπει να απαιτήσει το αίσθημα της αρμονικής συμβίωσης με το περιβάλλον και κατά επέκταση στη φροντίδα του. Το περιβάλλον δεν είναι μια εχθρική έκταση η οποία μας ανήκει. Αντίθετα είναι η γη στην οποία φιλοξενούμαστε και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή μας. Μας προσφέρει στέγαση, τροφή, προστασία και ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας. Συμπερασματικά σκοπός του ανθρώπου πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και να γίνει υπεύθυνος για τη διάσωση και την συντήρησή του. 

απο την Πηνελόπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου